Allt om Hållbarhet
Prenumerera Logga in
  • Hem
  • Nyheter
  • Våra tjänster
  • Om oss
  • Kontakt
Artikel
En enkel guide till att minska matsvinn på jobbet
03 januari 2025 By Hallbarhet
En enkel guide till att minska matsvinn på jobbet

En enkel guide till att minska matsvinn på jobbet

Matsvinn är inte bara ett miljöproblem utan också en ekonomisk utmaning. Här är en enkel guide för hur du kan minska matsvinnet på arbetsplatsen.

1. 

Kartlägg matsvinnet på arbetsplatsen

För att kunna åtgärda matsvinnet måste du först förstå var det uppstår. Kartlägg matsvinnet genom att observera matåtgången under en vecka. Det kan handla om överbeställningar av mat vid möten, luncher som inte äts upp eller för gamla produkter i företagets förråd. Genom att identifiera de största problemområdena kan du lättare sätta in rätt åtgärder.


2. 

Planera måltider och matinköp

Ofta uppstår matsvinn på grund av dålig planering. Genom att planera måltider, fika eller luncher för anställda kan du minska risken för att mat blir överflödig. När du beställer mat till företaget, tänk på att ta reda på hur mycket som verkligen kommer att förtäras, så att du undviker att köpa för mycket. 


3. 

Återanvänd och ta vara på rester

Många gånger blir mat över som slängs utan att någon reflekterar över det. Uppmuntra personalen att ta med sig överbliven mat hem, eller använd rester till andra måltider. Genom att tänka på att återanvända rester istället för att kasta bort dem kan du minska matsvinnet avsevärt. 


4. 

Inför bättre förvaring och märkning

Mat som förvaras felaktigt kan snabbt bli dålig och slängas. Se till att alla livsmedel på kontoret förvaras rätt, så att de håller längre. Investera i förvaringslådor och hållbara förpackningar, och märk dem med datum så att personalen enkelt kan hålla koll på när maten bör användas. 


5. 

Följ upp och utvärdera

För att säkerställa att dina åtgärder fungerar är det viktigt att följa upp och utvärdera matsvinnet över tid. Genom att regelbundet mäta hur mycket mat som slängs och analysera om det finns mönster kan du justera och förbättra dina metoder.

data
Stöd & Bidrag

36 Aktuella och kommande bidrag – Juni 2025

skribent: Hallbarhet
10 juni 2025
Stöd & Bidrag

37 Aktuella och kommande bidrag – Maj 2025

skribent: Hallbarhet
15 maj 2025
Stöd & Bidrag

30 Aktuella och kommande bidrag – April 2025

skribent: Hallbarhet
16 april 2025
Post tags: Arbetsplats Guide Matsvinn

Relaterade inlägg

Nyheter

Ny cybersäkerhetslag ska stärka digital motståndskraft

skribent: Hallbarhet

13 juni 2025

Artikel

Energieffektiva kontor i sommarvärmen

skribent: Hallbarhet

12 juni 2025

Nyheter

Miljösubventionerna minska 2024

skribent: Hallbarhet

12 juni 2025

© 2024 Allt om Hållbarhet. Alla rättigheter reserverade.

© 2024 Allt om Hållbarhet. Alla rättigheter reserverade.

Hantera samtycke

För att ge bästa möjliga upplevelse använder vi teknologier som cookies för att lagra och/eller få tillgång till enhetsinformation. Genom att samtycka till dessa teknologier tillåter du oss att behandla data som surfvanor eller unika IDpå denna webbplats. Om du inte samtycker eller drar tillbaka ditt samtycke kan det påverka vissa funktioner och egenskaper negativt.

Funktionell Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är strikt nödvändig för att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att utföra överföringen av en kommunikation över ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Den tekniska lagringen eller åtkomsten som uteslutande används för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämning, frivilligt samtycke från din internetleverantör eller ytterligare data från en tredje part, kan information som lagras eller hämtas för detta ändamål vanligtvis inte användas för att identifiera dig.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Hantera alternativ Hantera tjänster Hantera {vendor_count}-leverantörer Läs mer om dessa syften
Visa alternativ
{title} {title} {title}